Stara srpska boljka, sve drugo, tuđe, nam je bolje, bliže, draže.
Umesto da radimo na onome što već imamo, da to unapređujemo, mi pošto-poto pokušavamo da ono što je blisko nekim drugim narodima, nakalemimo nekako.
Onda to "nekako'" obično izgleda nakaradno.
Tako nam je sa jezikom, sa kulturom, kuhinjom...
Stoga me je entuzijazam mojih zemljaka da naprave malo drugačiji, "običan", "beli" sir iznenadio i obradovao.
Prvo, jer me tuđi uspeh i entuzijazam izuzetno raduje. A drugo, u tome su zaista i uspeli.
Beli sir sa slaninom, ili govedjom pršutom, ko kako više voli. Kome je šta bliže i na to su mislili.
O ukusima ne treba raspravljati, ali zamislite da jedete pun kajmaka beli sir sa pršutom, ili slaninom. Posoljeno taman koliko treba.
Uz to, po želji, možete belo, roze ili crveno vino. Možete i bez vina u dobrom društvu. Pustite maštu na volju, onu koja je vama bliska.
Uz to, po želji, možete belo, roze ili crveno vino. Možete i bez vina u dobrom društvu. Pustite maštu na volju, onu koja je vama bliska.
Pa ukoliko želite, da duge zimske noći začinite dobrim ukusima, koji vam možda otvore i druga čula zaMEZIte.
P. S. Sve informacije, kao i porudžbine, možete ostvariti na ovom broja telefona 063-838-44-08.
Коментари
Постави коментар