Пређи на главни садржај

Sitni, nežni dodiri

   Mogla bih ovu priču da započnem trivijalnim nabrajanjem činjenica koje možete i sami izguglati u dokolici. Mogla bih i sa aktuelnim rekla-kazala koje se ovih dana prepričava po društvenim mrežama.
   Ne osporavam da ćete naići na vrlo zanimljive osvrte, ali ova priča nije tu da vam kaže kako da postanete lepše, koji su kućni aparati prvi konstruisani i ušli u upotrebu, šta je radila Kleopatra u trenucima dokolice, kako su bogati muževi smirivali žene dok su vreme provodili sa ljubavnicama.

   Nema za cilj ni da ruši  ničije tabue. Pričam vam o kroz istoriju prvom od načina oslobadjanja žena.

   Danas je opšte prihvaćeno, gotovo nametnuto mišljenje da su žene slobodne tada kada su ekonomski nezavisne. Neosporno je da ekonomska nezavisnost  vodi ka jačanju ženske svesti o samostalnosti, ali one se i dalje pecaju... pa na šta drugo nego na muškarca. Njihova kolektivna svest počiva na tome da su rebro, da postoje samo i isključivo kao deo muškarca. Da su tu, da bi se prilagodile tom nekom SVOM muškarcu, pružile baš ono što on želi. U tom smislu ne postoji ma ni najmanja ženska ideja, misao, želja za ostvarivanjem, sve je podredjeno  ostvarivanju muškarca, pa je i žena  pored njega u istoj funkciji. O tome kako se ostvaraje muškarac, možda nekom drugom prilikom, sada pričamo o ženi.

    Prvu spoznaju o tome da nisu tek objekat, stvar koja je tu da zadovolji njihovog muškarca, da njihovo telo postoji nezavisno od njega - žena  dobija kroz korišćenje vibratora. Na ovo će muškarci i žene koje uvek podržavaju muško mišljenje naći bezbroj protivargumenata, bez čvrste osnove i činjenica. 
   Žena i muškarac su isti, nisu jednaki. I jedni i drugi se samozadovaljavaju, s tim što se muška masturbacija posmatra kao normalna premda vodi u zarobljavanje i blokadu muškarca, a ženska nije normalana  iako vodi ka oslobodjanju žene.
   Žensku svode ili na perverziju ili na sramotu. Iz krajnosti - u krajnost. Samo još jedan od vidova muške osvete za žensku emancipaciju iz dvadesetog veka.
   Opet se pecate, a o tome više možete pročitati ovde ili ovde.

   To da ste samodovoljne da ne zavisite od parčeta muškog mesa, za početak najbolje ćete shvatiti istražujući sopstveno telo. U tom smislu vam vibrator itekako može biti od pomoći. Sa njim ćete brže i lakše shvatiti da je vaše telo kompletno, da je lepo, da vaš orgazam zavisi samo i isključivo od vas, da vam za to nije potrebna volja muškarca.

   Zapamtite, postojite i izvan volje muškarca. Postojite jer smo i jedni i drugi napravljeni da budemo isti, ne i jednaki!

   Počnite sa upoznavanjem sopstvenog tela, nek vam to bude lakša lekcija, kako biste posle toga bile spremne da naučite i one teže. One, zbog kojih ćete zavoleti sebe kroz ženski princip, žensko dostojanstvo. One koje će vam omogućiti da kao žena date sve ono dobro i lepo što nosite. Da date, a ne da ste stalno u premišljanju, prostituisanju sopstvene duše - da li dati pa dobiti, ili ne dati pa dobiti.


   Ne zanemarujte u životu vrednost malih koraka.
   Samo deluje kao teži put. 
   Zapamtite, lakše puteve krvlju plaćate.     

  
          

   

  

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kvaka

   Najteža stvar je uvek sa poznatim i lakim stvarima.         Na njima se obično padaju ispiti, pretrčiš, misliš znaš. Predubeđenje je klopka. Ispit uvek ima i ono, sledeći rok. Data ti je šansa da savladaš poznate i lake stvari.    Predrasude su klopka, mišljenja, stavovi, prepričavanja... To vas lišava mogućnosti da zaista upoznate svet i ljudsko u njemu, jer - već sve znate. Da li da pominjem  da sebi uskraćujete iznenađenja? A da, iznenađenje uvek podvodite pod neprijatnost. Tako da ste se odlučili da živite bez njih.      Jedino što se ne može predvideti na ovom svetu to je drugi čovek.      Ne možete predvideti ni svog čoveka ponekad, a opet, usuđujete se da donosite zaključke o drugom. Jer vam je poznato, jer znate, jer su to lake stvari. Podrazumevanja su za trivijalnosti, a ni jedno biće nije trijavijalno.      Tako vam prođe život, a da uopšte niste bili u njemu, pa znate kako izgleda. Ne morate valjda sada da i učestvujete i proveravate stvari sa drugim

Usudi se da budeš slobodan čovek

     Najveći mrak unutar čovekovog bića je njegov ego.      Za njega, mi smo savršeni, najbolji, najjadniji... i naravno najdobriji. Svega tu ima od NAJ . Čak i kada kudimo sebe, zapravo gladimo naše JA . Svaka, pa i mrva, pomisli da se dotakne ta unutrašnja krhka bomba, ostavlja čoveka zakočenog u ma i najslabijem nagoveštavanju oslobođanja.     Jer, gde ćeš onda, kada ga nestane? Nestaješ i ti, zajedno sa njim, nemate. Vakuum si.      Ovde smo da srušimo iluzije i izgradimo snove!     A jedna od najvećih iluzija je da nestankom našeg preveličanstvenog JA nestajemo i mi sa njim.          Njegovim nestajanjem, korak po korak, polako prihvatamo činjenicu da smo slobodna bića. Sve dok smo u njegovoj zamci, slobode nema. To je proces.      I da se razumemo, pričamo zaista o tome šta znači biti odrastao, slobodan čovek. Šta znači biti čovek, jer kad si čovek, onda si i odrastao i slobodan.     Prvi korak je, pristanak na odrastanje. Deca  nisu slobodna. Mada, mnogi bah

Where did the women’s pulse go?

       There is no better place to feel the women’s pulse than in a women’s bathroom of any club in late hours of the night.   So in the last few hours of the last year, in one of those bathrooms, I ran into an interesting conversation – a good introduction for today’s story.       - Listen to me, and listen well, make sure that a guy wishes you a happy New Year first.   Did you hear me? A guy must wish you a Happy New Year first! – A short dark haired woman was absorbing everything a tall brunette was warning her about.   For a second SteficaCvek ran through my head so I decided to get involved:       - And why not a woman, a good woman? – I left them surprised, so they can note with their mimic-verbal expressions that they had thin lips, small breasts... I left to go dancing with good women, women that feel close to female dignity. Later I noticed that they sat down at the table with eight other women and one man.       What has happened with women that they are walking