Пређи на главни садржај

Zabavljanje ili brak, otići ili ostati?




         Pa niste baš uživale ni dok ste se zabavljali, samo ste tada imale šargarepu ispred-brak. Sve će se to srediti kad uplovite u mirnu luku.

         Nema te luke koja može da sredi bahatost i podrazumevanje.

         To vam je kao sa grudvom snega, svaka grudva je ispočetka pahulja, ne retko i romantična, koja kada padne na sneg polako se kotrlja. Isprva je jedva vidite, ali kako se spušta ka podnožju sa površine kupi sneg i dok se spusti, to je već grudvetina koja ponekad može da izazove i lavinu.
         Tako da na sve ono što ste žmirkale zbog gospodina pravog - čitaj vrh vrhova - doći će momenat kad će da se pretvori u najhladniju moguću grudvetinu.
         Znaju oni dobro koliko žene polude kad uobraze da je on taj, to zaboravlja na oca, majku, prijatelje, posao,
sve, jer stigao je onaj PRAVI. Mogle biste malo da pogledate i one KRIVE,  dajem predlog samo.
         Onaj kog ste čekale celog svog života, onaj zbog koga se gine, onaj koji je centar univerzuma, pa to što se žena toliko lomi oko njega i pokušava da mu pokaže koliko joj je stalo do njega i toga što ima sa njim, njemu se PODRAZUMEVA.
         Podrazumeva mu se jer mu je tako objasnila mama, sistem, društvo. Vi ste tu samo da nastavite tamo gde su oni stali.
         I sad, dok ste bile zaljubljene nešto niste videle, ajde zaljubljen čovek malo šta vidi, a nešto ste se i pravile da ne vidite, jer zaboga, vaš san je u pitanju, nećete valjda sad da cepidlačite. Konačno ste ga srele, ne postoji ništa više drugo sem njega.

          Zaista, zašto žene proliju mozak napolje kad im naidje onaj PRAVI? To sam probala da objasnim u "Lojzu" pa da sad ne dužim o tome.

          Sad ste u bajci "našla sam ga". Sredit će se u braku.

          I dodje i taj  dugoočekivani brak. A od sredjivanja - ništa. Ona mala pahulja se pretvara u sve veću grudvu. Da li treba da vam napominjem da je sve na vaš račun:suze,tuga, očaj, ljutnja? Jer on je savršeni Bogom dan muškarac i za njega se sve podrazumeva.

              Naravno, sve vodi ka  tome - otići ili ostati?
          Još ga volite, još vam srce zaigra kad ga vidite, još rade leptirići, još radi ono da je on neponovljiv model, opet u poverenju, takvih neponovljivih modela imate na svakom koraku. Jer se PODRAZUMEVA.

          E pa drage moje najlepše, najbolje, NIŠTA SE NE PODRAZUMEVA.

          Nemojte samo da gledate kako kučke i folirantkinje bolje prolaze. Budite malo kučka ponekad. Čisto da se NE PODRAZUMEVA. Zaista PRAVI će znati da niste kučke, nego da samo ne biste da se podrazumeva.

         Neki dan sretoh staru prijateljicu na ulici, blista. Poslednji put kada smo se videle bila je pred razvodom i šta da vam kažem za ženu koja je u toj fazi kako je izgledala. Jer ne razvodi se ona od čoveka, ona gubi san o tom čoveku i sa tim čovekom, a to je gore od razvoda.
         Razlog blistanja, zabavljava se, sa istim čovekom od koga se razvela. Istina, ne mogu to onako kao pre braka, ne mogu od dece, roditelja, prijatelja, zabavljaju se u tajnosti. Rastali su se gromoglasno i rekli:"Nikad više!". Izmedju njih su nepremostive razlike.
        Sve ono na šta im je okolina i ukazivala stalno. Zato sada bolje da okolina ne zna. I bolje je, jer okolina nikad ne zna šta je izmedju dva bića. I dok pre udaje ženi sede za kičmom, udaj se, kad se uda odmah svemu nadju manu.
        Posle distance koju su napravili, on je naučio da se ništa ne podrazumeva, i da je žena-žena, a mama-mama. Ona je pak naučila kako da ne pravi grudve i da nema prećutkivanja. Zajedno su naučili da je ljubav dvosmerna ulica.Stvari se popravljaju a ne bacaju, onda kada nam je stalo do tih stvari.

       Celina je kada su oboje celi da mogu u onom drugom da vide ljudsko kakvo god da je i da zajedno mogu da gledaju u istom pravcu, a ne jedno u drugo.

       On odustaje od toga da je dečak i za to dobija da je muškarac. Ona odustaje od toga da je devojčica i za to dobija da je žena.
       Kao takvima svejedno im je da li su u braku ili se zabljavaju. I ne razmišljaju o tome da li da ostanu ili da odu, jer znaju da su tu zajedno.

       Zamenili su podrazumevanje za ljubav. Jer za ljubav se živi i daje.
         

Коментари

  1. Sneška, jako si lepo rekla sve o podrazumevanju, pahuljama i grudvama, svaka daljnja reč na istu temu bila bi suvišna zato ću samo reći da delim i osećam tvoje razmišljanje.
    O toj vrsti međuljudskih odnosa, muško-ženskih odnosa, promišljam još od momačkih dana, ali nekakve zaključke i stavove sam izgradio tek nakon dugogodišnjeg iskustva. Evo nekih mojih spoznaja.
    Svi mi imamo svoj "ideal žene" ili muškarca i bliskost i emocije prema potencijalnoj partnerki-partneru doživljavamo prema tome koliko se neko uklapa u taj naš ideal. Neki od nas imaju površno definisani ideal, dali svesno ili instiktivno, a neki na izgradnji (doradi) tog ideala aktivno deluju celog života, bruse ga novim i novim iskustvima...
    Naši najveći problemi u prepoznavanju i odabiru PRAVOG ili PRAVE su u lošoj definiciji prioriteta u kriterijumima iz našeg ideala partnera-partnerke, u nedovoljnoj odgovornosti koja je vrlo često pomućena trenutnim impresijama, u želji da neke mane partnera-partnerke po svaku cenu opravdamo jer nam je teško prihvatiti da je "odabranik/ca našeg srca" loša osoba, ...
    Zato ako želimo uspeti i biti srećni nikako ne smemo smetnuti sa uma da smo samo mi odgovorni za svoj život, za sebe i da samo mi možemo nešto promeniti, da moramo menjati ono što ne valja, a ne kao obično tražiti opravdanje za svoje greške. To znači moramo biti izrazito i prvenstveno samokritični. Tek kada sebe sagledamo i prihvatimo u pravom svetlu moći ćemo upravljati svojim životom i živeti ga punim plućima!
    Radite na sebi, posmatrajte, proučavajte, postavljajte pitanja i odgovarajte na njih i nikada ne gubite želju i nadu. Ako izgubite ciljeve, veru u sebe i nadu u bolju budućnost, ako odustanete onda kao da ste već umrli, život vam više nema smisla!

    Tvoj prijatelj Dragan Lazić

    ОдговориИзбриши
  2. Želim zahvaliti dr. Agbazaru iz AGBAZARA TEMPLE za vraćanje mog muža koji je napustio mene i djecu skoro 2 godine. nikad nisam učio da ću ga vratiti sve dok nisam vidio komentar na internetu o dr.agbazara i kontaktirao sam ga, nakon što sam slijedio sve upute koje mi je dao dr. Agbazara, moj suprug se vratio molivši za oproštaj u roku od 48 sati. Hvala liječniku vaša čarolija je stvarno sjajna. Za one od vas koji imaju problema u braku / vezi, trebate ga kontaktirati za pomoć putem ( agbazara@gmail.com ) ILI WhatsApp / call ( +2348104102662 ). I doživite to svoje.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Frigidna kastratorka ili nežna žena

   To da je muški promiskuitet "normalan" čak poželjan, još će stare majke sa ovih prostora da vam objasne sve uz "opravdanje" - Pusti ga, on je muškarac!?! Postoji naravno veliki broj žena koje će se i dan danas složiti sa ovim i prihvatiti to kao neminovnost, bez svesti o tome šta one gube i šta stvarnost gubi sa tim i takvim poimanjem.    Okolina je sklona da ženski promiskuitet smatra kurvarlukom dok je muški opravdan mačoizmom. Okolina je sklona da  takve žene nipodaštava a da takve muškarce uzdiže. Jedan od bitnih koraka u životu je nazvati stvari pravim imenom. Dati im ono što im pripada.     Sem toga, po zdravlje društva mnogo je potrebniji ženski od muškog promiskuiteta, a da je to zaista tako potvrdiće vam činjenice:      1) Kurvarluk je kurvarluk. - Bilo da je muškarac, ili žena u pitanju, osoba koja prodaje svoju dušu je kurva. Seks je fiziološka potreba, kao čaša vode, nemojte od njega praviti "Rat i mir" kad to nije. A ta fiziološka p

Čekajući princa

      Za sve frajerice, tatine devojčice i sve najdraže mamine princeze.Sve ste postigle u životu, imate školu, stan, auto... ali, nemate svoj život.               Možete da putujete gde god hoćete, nadjete i ponekog frajera ili neku dužu vezu. Za standarde, koje ste same sebi postavile, niko nije dovoljno dobar, lep, pametan... niko nije "preveličanstveni" da bi ste sa njim rodile dete. A pitanje je, da li vi zaiste želite dete?               Dete, kao šansu za neku dušu da ponovo dodje na svet.               Oslobodile ste se nametnutog mišljenja da je žena rasplodni objekat i da je tu da bi se društvo okoristilo njenim genitalijama. Pa nije žena inkubatorska stanica.       Oslobodile ste se "tripa" da muškarcima radjate decu kako biste ih time zadržale, jer u biti njima je više do toga. Njihovom egu prija da  imaju svesavršenog naslednika, kao što je uostalom on sam. Jer, mama mu je dala tapiju na to. A što biste vi drugom gladile ego na uštrb sv

Snovi se pišu srpskim jezikom

   Snovi nas održavaju budnima.    Snovi nam ne daju da zaboravimo.    Sistem radi na ubijanju osnovnih životnih impulsa, umećući umesto istinskog, laž.    Samoproklamovani vladoci života i smrti zamenjuju teze. Tako da umesto slobode, imamo ljudska prava, umesto ljubavi, zaljubljenost, umesto istine, laž. Moderan čovek je u ropstvu.    Ovaj put je zamenio slobodu za udobnost, sada je svi skupo plaćaju.     Egzodus našeg naroda je postojao oduvek. Nije to od juče, nije to samo naš narod.     Malo su samo izmešali reči, zbog zbunjenosti, pa sve manje imamo emigranata a sve više migranata. Čovek više ni sam ne može da odredi gde mu je mesto. Kao da je i dalje na snazi prokletstvo Vavilonske kule, tako se svi divno ne razumeju.     Srbi, Balkanci uopšte, rado hrle u Evropu a opet su pod ručnom kada Evropa želi da ih zagrli. Ako vam odgovara evropski standard, ako ga priželjkujete, pa zašto ste onda toliko protiv svega što odavno postoji kod stare gospodje, a šta ona sada traži